6 vinkkiä ikkunoiden pesuun – toivota aurinko tervetulleeksi

 
Kokosimme kätevät vinkit, joiden avulla peset ikkunasi kirkkaan puhtaiksi ja pääset virkistymään sisään tulvivasta valosta. Jos kuitenkin haluat oikaista ja siirtyä suoraan nautintovaiheeseen, voit myös tilata ikkunanpesun ammattilaiset hoitamaan työt puolestasi.
 

1. Tee riittävästi tilaa pesutyölle

Siirrä kaikki ikkunoiden lähellä olevat sohvat, kukkapöydät ja muut huonekalut pois tieltä, jotta saat ikkunat helposti auki ja voit liikutella niitä vapaasti. Silloin voit pestä kurottelematta vaikeista asennoista tai hankalista paikoista.
 

2. Suojaa lattiat ja puhdista sälekaihtimet

Lattiat on hyvä suojata tippuvalta pesuvedeltä. Suojaamiseen riittää hyvin esimerkiksi pyyhkeet. Jos ikkunoissa on sälekaihtimet, ne kannattaa imuroida harjassuulakkeella tai pyyhkiä ennen pesemisen aloittamista. Myös karmeihin jääneet pölyt kannattaa siistiä ennen pesuhommia.
 

3. Valitse hyvät pesuvälineet

Ikkunoiden pesemiseen tarvitset vettä, pesuaineen ja kunnolliset pesuvälineet. Parhaan pesutuloksen saa hyväkuntoisella ikkunapesimellä ja ikkunakuivaimella, ja pesuaineeksi sopii hyvin esimerkiksi tavallinen Fairy, johon voi lorauttaa vähän etikkaa. Suojakäsineillä vältät käsien kuivumisen ja helpotat pesutyötä.
 

4. Pese ja kuivaa ikkunat

Koska vesi valuu alaspäin, jokaisen ruudun pesu on syytä aloittaa ikkunan yläreunasta. Lastalla kuivaamisessa yksi suosii vaakavetoja ja toinen pystysuuntaa. Molemmilla kuivaaminen onnistuu. Lasta on hyvä kuivata jokaisen vedon jälkeen. Kun peset ja kuivaat ikkunat huolella, lopputulos on parempi, eikä ikkunaan jää kuivuneita vesivanoja tai tahroja. Lastan kuivaamiseen suosittelemme nukkaamatonta kuituliinaa. Muista kuivata myös karmit, ettei kosteus pääse tekemään ilkeyksiä maalipinnalle.
 

5. Siirrä huonekalut takaisin paikalleen

Ikkunanpesun jälkeen on edessä vielä jumppahetki huonekaluja siirrellessä. Jos tilaat ikkunoidesi pesun Stellalta, pesijämme siirtävät huonekalut aina pois tieltä ja lopuksi takaisin. Et huomaa pesijöiden käyntiä kuin kirkkaan puhtaista ikkunoistasi.
 

6. Nauti auringosta

Puhtaiden ikkunoiden läpi auringosta on helppo nauttia sisälläkin. Onhan kotona jälleen valoisaa! Pesu-urakan jälkeen voit vaikka ottaa kirjan käteen ja asettua nauttimaan hyvästä tarinasta oman kodin suosikkipaikassa.

Tilaa ikkunoiden pesu »

Tiesitkö, että Stellan ikkunanpesuihin saat aina 100 %:n tyytyväisyystakuun?
Jos et ole tyytyväinen työmme jälkeen, korjaamme puutteet maksutta.