Vielä ehtii! Kotitalousvähennys 50 % vuoden loppuun saakka

 
Yksi tämän vuoden suurista puheenaiheista on ollut kotitalousvähennys ja sen edessä oleva pieneneminen. Vähennys on ollut suomalaiskodeissa suosittu etu, jota käytetään innokkaasti kodin palveluiden kuten remonttien, kotisiivouksen ja kotihoidon hankkimiseen.

Vähennys on viime vuosina ollut 50 %, mutta siihen tulee muutos vuodenvaihteessa: vuonna 2020 vähennysoikeus on 40 %.

– Kotitalousvähennys on käyttökelpoinen etu myös ensi vuonna, mutta suuremmasta prosentista kannattaa ottaa vielä kaikki irti. Varsinkin heidän, joilla tämän vuoden omavastuu on maksettu aiemmin. Silloin esimerkiksi joulusiivouksen hinnasta saa tosiaan puolet takaisin, jopa jo joulukuun palkassa, sanoo Stellan kotisiivouksen operatiivinen johtaja Raija Remes. 

Kävisikö puhdas joulu? Virittäydy joulutunnelmaan: tilaa joulusiivous ammattilaiselta »
Täysi 100 %:n tyytyväisyystakuu!

Vähennyksen rahallisen hyödyn saa tämän vuoden palkanmaksun yhteydessä, kun ilmoittaa tilaamansa palvelut verottajalle, tilaa uuden verokortin ja toimittaa sen ajoissa työnantajalle palkanmaksua varten.

Sujuvampaa arkea ennen juhlapyhiä

Stellan palveluista kotitalousvähennystä voi käyttää kodin siivouksiin, arvonlisäverottomaan kotipalveluun sekä kotihoitoon.

Vähennyskelpoisia palveluita ovat siis joulusiivousten lisäksi säännölliset kotisiivoukset ja ikkunanpesut sekä koko joukko ikäihmisten asumista ja elämistä helpottavia palveluita kuten aamutoimissa auttaminen tai vaikka jouluostoksille saattaminen.

– Kotitalousvähennyksen ansiosta voi hankkia sujuvamman ja mutkattomamman arjen kaikenlaisiin koteihin, niin lapsiperheille kuin ikäihmisillekin. Siksi se on niin hieno etu, ja siksi siitä voi olla paljon iloa esimerkiksi näin vuodenvaihteen pyhiä odotellessa, Raija Remes sanoo.

 

Hyvä etu myös vuodenvaihteen jälkeen

Ensi vuonna kotitalousvähennyksen vähennysprosentti on 40 %. Vaikka prosentin pieneneminen ei olekaan ollut suomalaisille varsinaisesti iloinen asia, kotitalousvähennyksestä saatava etu pysyy merkittävänä – varsinkin kun vähennyksen vuosittainen 100 euron omavastuu pysyy ennallaan.

– Säännöllisen kotisiivouksen tai kotipalvelun ostaja voi hyödyntää vähennystä reilusti jatkossakin, mikä on tietysti hieno juttu suomalaisille, Raija Remes iloitsee.