Näin varmistat, että muuttosiivous onnistuu ja muuttaminen helpottuu

 
Tilasitko muuttosiivouksen? Onneksi olkoon – muuttosiivouksen tilaaminen on ensimmäinen askel mukavampaan muuttoon. Kun kotisiivouksen ammattilainen pitää huolta kotisi perusteellisesta putsaamisesta, voit itse keskittyä vaikka suoraan uuden kodin sisustamiseen.

Ennen huonekalukauppoihin säntäämistä kuitenkin huolehdi, että siivottavassa asunnossa on muutama asia kunnossa. Näin varmistat, että siivous onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.
 

1. Sähköt kytketty ja valaisimet toiminnassa

Saahan siivooja sähköä imuriin ja valoa valaisimiin? Ilman sähköä ja hyvää valaistusta siivoaminen hidastuu, vaikeutuu ja muuttuu osin jopa mahdottomaksi. Siivoukseen sovittu aika tulee hyödynnettyä parhaiten, kun siivooja näkee siivouksen tarpeet ja työnsä jäljet helposti ja pystyy käyttämään imuriakin.
 

2. Tärkeä työkalu: tukevat taloustikkaat

Pystyyhän siivooja nousemaan tukevasti myös hyllyjen perimmäisten nurkkien putsaamiseen? Tukevien ja turvallisten taloustikkaiden avulla se onnistuu, joten sellaiset kannattaa ehdottomasti vaikka lainata naapurilta. Kun hyllyt on jynssätty kunnolla, niille voi hyvillä mielin latoa puhtaat astiat tai vaatteet ilman ylimääräisiä kommervenkkejä.
 

3. Sulata jääkaappi ja pakastin etukäteen

Ehditkö sulattaa jääkaapin ja pakastimen päivää ennen siivousta? Jos ehdit, se kannattaa tehdä. Se nopeuttaa siivousta ja vapauttaa siivoojan aikaa muihin tehtäviin. Jos me hoidamme sulatuksen, huolehdithan että keittiössä on isoja astioita tai vastaavia, joihin voi laittaa kuumaa vettä sulattamisen nopeuttamiseksi ja joita voi käyttää jään käsittelyyn.
 

Varaa nämä välineet ja aineet muuttosiivousta varten:

  • Pölynimuri varapölypusseineen ja suulakkeineen, wc-harja, 4 kpl mikrokuituisia siivousliinoja, sanko sekä lattiapyyhe ja levykehysmoppi tai lattiakuivain. Tarvittaessa pitkävartinen kylpyhuonepesin tai pesuharja, ikkunakuivain, erilliset astianpesuharjat hanojen pesuun ja lattiakaivoille sekä patteriharja tai pitkä rakosuulake.
  • Yleispuhdistusaine ja erilliset puhdistusaineet WC:lle, lattialle, saunalle, uunille, kalkkisaostumiin (hapan) ja rasvalikaan (emäksinen).

Voimme siivota myös omilla välineillämme. Silloin hintaan lisätään 40 euron välinemaksu.

4. Paras tulos kun asunto on tyhjä

Onko asunto riittävän tyhjä, että siivooja pääsee työskentelemään sujuvasti? Kaappien, vaatehuoneiden, parvekkeiden ja muiden siivottavien kohteiden olisi hyvä olla tyhjennetty, jotta työskentely onnistuu. Esimerkiksi sohvasta tai lipastosta ei ole haittaa, jos se vain on siirrettävissä helposti yhden henkilön voimin – pino muuttolaatikoita onkin jo hankalampi. Paras lopputulos tulee, kun siivottava asunto on tyhjä.

Tilaa muuttosiivous »

Tiesitkö, että Stellan siivouksiin saat aina 100 %:n tyytyväisyystakuun?
Jos et ole tyytyväinen työmme jälkeen, korjaamme puutteet maksutta.