”Minulla on koko elämä muuttunut” – turvakello sai Siirin liikkeelle

 
Kyllähän se on todistettu: ihmisen mieli ja keho tarvitsevat liikettä ja tekemistä pysyäkseen virkeänä. Mutta mitä pitäisi tehdä, jos korkea ikä ja sen tuomat vaivat pääsevät haittaamaan lähtemistä ja uskaltamista?

Terveysteknologian kehittyminen tietää apua ikäihmisten arkeen. Paikantavan turvakellon ja sen sisältämän turvapuhelimen ansiosta on helpompi lähteä ovesta ulos, kun tietää että apua voi aina hälyttää helposti.

– Minun mielestäni minulla koko elämä on muuttunut, sanoo Siiri, jolla on kunnan kotihoidon kautta käytössä Stellan paikantava turvakello.
 

 
Siirin lapsesta asti jatkunut kalastusharrastus on ollut tauolla uskalluksen puutteen vuoksi, mutta paikantavan turvakellon kanssa hän lähtee ulos turvallisin mielin.

– Kyllä se on hyvä olla olemassa, että jos sattuu vaikka kaatumaan tai jotakin, niin sitten ei muuta kuin painan napista.

– Minun on paljon helpompi olla, ja pystyn tekemään paljon kaikkea eri lailla. Jäi semmoinen jännite minulta kokonaan pois. Minä olen onnellinen nyt, että kun minulla on kotona kaikki hyvin ja minä olen turvallisesti täällä näiden kamppeiden kanssa, Siiri kertoo.

Lue turvapuhelimesta »

Meilta saat Suomen käytetyimmän ja luotetuimman turvapuhelimen
Stellan oma hälytyskeskus päivystää 24/7