Tällaista on kotisiivoojan työ: ”Minun ansiostani tulee siistiä ja puhdasta”

 
Millaista työtä on siivoaminen? ”Hyvin arvostettua”, sanoo Synne Huttunen, joka saa voimaa työn tulosten näkemisestä, asiakkaiden kiitoksista ja hyvästä suhteesta omaan esimieheen.

Oma koti on ihmisille rakas ja turvallinen paikka. Sen ovea ei avata eikä sisälle kutsuta ketä tahansa. Siksi kotisiivous on erittäin henkilökohtaista ja vaatii luottamusta molemmin puolin.

– Monet kysyvät, miten voin siivota toisten ihmisten kodeissa, kun se on niin henkilökohtaista. Mutta minusta siinä ei ole ongelmaa, kertoo Stellan kotisiivooja Synne Huttunen.

– Olen iloinen ja kiitollinen työstäni. Näen työni tulokset, kun minun ansiostani tulee siistiä ja puhdasta.

”Parasta on, kun asiakas on iloinen ja tyytyväinen.”

Useimmat Synnen asiakkaista ovat tulleet tutuksi jo useamman vuoden ajalta. Asiakkaita on kaikenikäisiä nuorista vanhoihin, lapsiperheistä yksinasuviin ja kohteita suurista omakotitaloista kaupunkiyksiöihin, pääkaupunkiseudulta Nummelaan ja Kirkkonummelle. Asiakkaita yhdistää oikeastaan vain se, että he haluavat arkeensa apua.
 

”Siivoojan työ on kyllä hyvin arvostettua”

Vanhempien asiakkaiden luona kodin hoitoon kuuluu siivoustöiden lisäksi muissa arkipäivän askareissa auttamista.

– Parasta on, kun asiakas on iloinen ja tyytyväinen. Monet asiakkaat sanovat, että on hienoa kun tulen, ja se tuntuu mukavalta, Synne sanoo.

– Jos asiakas on kotona, meillä on usein myös jutusteluhetki. Silloin saan palautetta suoraan. Muuten terveiset tulevat Stellan asiakaspalvelun kautta. Minusta siivoojan työ on kyllä hyvin arvostettua.

  • Synne Huttunen ja mariskoolit
  • Synne Huttunen keittiössä
  • Synne Huttunen olohuoneessa
  • Synne Huttunen ruokailuhuoneessa
  • Synne Huttunen sohvan ääressä
  • Synne Huttunen ikkunalaudan ääressä

Tavallisesti Synne siivoaa kaksi kotia päivässä, ja yhden kodin siivous kestää kaksi tai kolme tuntia. Työtehtävät on aina sovittu ennakkoon sopimuksessa, joten ensimmäiselläkin käyntikerralla työn touhuun pääsee nopeasti.

Yleisimpiä tehtäviä ovat lattian ja huonekalujen imurointi, lattian ja pintojen pyyhintä sekä kylpyhuoneen ja keittiön siivous. Jouluksi ja juhannukseksi useimmat haluavat tavallisten tehtävien lisäksi saunan puhdistuksen. Myös uunin ja jääkaapin puhdistuksia tehdään paljon.

– Joskus vien myös roskat ja ulkoilutan koirankin, jos omistajat eivät ole kotona, Synne kertoo.
 

Töitä joustavasti lastenlastenkin ehdoilla

Synne Huttunen on kotoisin pienestä Sakun kaupungista läheltä Tallinnaa. Suomeen hän muutti aikanaan yhdessä nuoremman tyttärensä kanssa, jotta tytär saisi asua lähempänä onnettomuudessa menehtyneen suomalaisisänsä sukulaisia.

Nyt Synne asuu Espoossa ja molemmat tyttäret asuvat taas Tallinnassa, jossa Synne mielellään vierailee heidän ja lastenlastensa luona. Vierailemisen helpottamiseksi Synne on halunnut tehdä töitä joustavasti tuntityöntekijänä.

– On hienoa, että voin päättää itse, kuinka paljon teen töitä. Nyt voin ottaa tarpeen vaatiessa pidempiä viikonloppuja ja käydä heidän luonaan.

Tallinnassa asuessaan Synne työskenteli päällikkönä hätäkeskuksessa, mutta enää hän ei halua työskennellä vastaavissa tehtävissä.

Synne Huttunen. Kuva: Daniela Andersson

– Viihdyn hyvin siivotessani. Olen tehnyt elämässäni jo tarpeeksi paperitöitä, enkä enää haluaisi olla johtavassa asemassa vastuussa muiden työstä. Ystäväni sanovat että minun täytyy todella pitää siivoamisesta, sillä heidän luona käydessäni kestää usein vain 10 minuuttia ennen kuin alan kerätä tavaroita ja pyyhkiä pöytää, sanoo Synne sydämellisesti nauraen.

Synne myös pitää suomalaisesta työilmapiiristä.

– Stellalla minulla on todella hyvä suhde esimieheeni. On mahtavaa, että voin keskustella hänen kanssaan, pallotella ajatuksia ja antaa ehdotuksia.

Kuvat: Daniela Andersson

Tilaa kotisiivous »

Tiesitkö, että Stellan siivouksiin saat aina 100 %:n tyytyväisyystakuun?
Jos et ole tyytyväinen työmme jälkeen, korjaamme puutteet maksutta.