Tärkeää asiaa koronaviruksesta

 
Koska koronavirustartuntojen määrä on Suomessa kasvussa ja etenkin kotihoidon asiakkaamme ovat herkkiä infektioille, pyydämme kotihoidon asiakkaiden omaisia kiinnittämään huomiota vierailujen suhteen. On erittäin tärkeää toimia yhdessä välttääksemme infektioiden leviämisen kotihoidon asiakkaisiimme. Mikäli sinulla ilmenee hengitystieinfektion tai muun tartuntataudin oireita, toivomme, että et vierailisi kotihoidossa olevan omaisesi luona.

Stella on perustanut työryhmän, joka seuraa koronaviruksen tilannetta, ohjeistaa henkilöstöä sekä kartoittaa epidemian kehittymiseen liittyviä riskejä. Olemme laatineet ohjeistuksen henkilöstölle, asiakkaille sekä omaisille ja päivitämme ohjeistusta tilanteen edetessä. Seuraamme säännöllisesti viranomaistiedotteita koronaviruksesta, ja tiedotamme aktiivisesti asiakkaitamme ja omaisia tilanteen kehittymisestä.

Kotihoidon ja kotisiivouksen työntekijöillemme olemme antaneet tarkat ohjeistukset liittyen mm. käsihygieniaan. Emme lähetä kuumeessa tai flunssassa olevia työntekijöitä asiakkaidemme kotiin. Mikäli työntekijämme on matkustanut ulkomailla, varmistamme, ettei kyseisellä henkilöllä tai hänen lähipiirissään ole havaittu infektioon viittaavia oireita. Hallinnon työntekijöillemme olemme antaneet ohjeistuksen siirtyä etätöihin sekä välttämään tarpeetonta matkustamista ja erilaisiin henkilöstö- ja palaveritilaisuuksiin osallistumista.

Olemme myös informoineet asiakkaita ottamaan meihin viipymättä yhteyttä, mikäli asiakaskohteessa on todettu tartuntatapaus tai on aiheellista epäillä koronavirukselle altistumista.


Lisätietoja:

Toimitusjohtaja, Jarno Karhinen, jarno.karhinen@stella.fi, 040 097 6906

Henkilöstöjohtaja, Juhani Kenttälä, juhani.kenttala@stella.fi, 044 223 2844