Stella mukana avainlippuhankkeessa – karanteenikassit helpottavat ikäihmisten arkea

 
Suomalaisen Työn Liitto, Metsä Tissue Oyj, Stella Kotipalvelut Oy ja Avainlippu-yritykset yhdistivät voimansa ilahduttaakseen poikkeusolojen vuoksi kotieristyksessä olevia ikäihmisiä ja päättivät lahjoittaa 1500:lle Uudenmaan alueen ikäihmiselle wc-paperia ja elintarvikkeita sisältävän kestokassin.

karanteenikassin täyttö

 

Yhteistyön henki on ollut vahva ja hankkeen toteutus on onnistunut nopealla aikataululla. Iloksemme olemme jo päässeet aloittamaan Stellan ja AddSecure Smart Caren kotihoidon ja kotipalveluiden ammattilaisten toimesta kassien jakelun asiakkaillemme.

Monen ikäihmisen arki on muuttunut eristystoimien takia. Asiointi kaupassa on käynyt hankalammaksi ja elo kotona saattaa olla tavallista yksinäisempää.

Olemme kovin otettuja siitä, miten paljon piristystä ja iloa jaettavat kassit saivat asiakkaissamme aikaan.

"Kiitos teille, ihan kuin olisi joulu."
 
”Kiitos teille ihanat hoitajat, tämä tulee tarpeeseen.”

 

Valokuvaaja Linda Holopainen oli kuvaamassa karanteenikassien keräilyä ja jakamista. Tunnelmallisista kuvista huokuu lahjasta saatu ilo.

”Saanko nämä tosiaan ihan ilmaiseksi? Oletteko täysin varmoja?”

 

karanteenikassi iloinen asiakas

 

valmiit karanteenikassit

 

 

Saimme myös omaisilta paljon positiivista palautetta.

”Ei voi kuin nostaa hattua ja antaa kiitosta. Tämä oli upea ele ikäihmisille.”

”Kyllä meidän äidin kelpaa, kun Stella hoitaa. Karanteenikassi- yhteistyö ylitti omat odotukset, kaikille asianosaisille isot kiitoset.”

”Kyllä voi pienet asiat tehdä onnelliseksi koko perheen; äitini soitti aamulla ja kertoi saaneensa Stellalta ruokakassin, jossa äidin mukaan kaikkea tarpeellista. Äiti oli syvästi liikuttunut ja koko perheenä olemme enemmän kuin kiitollisia.”

 

Stellan kotihoidon työntekijät jatkavat karanteenikassien jakamista tietysti päivittäistä hoitotyötä unohtamatta. Stellan toimitusjohtaja Jarno Karhinen kehuu toimintaa poikkeusolojen aikana:

"Parhaimmillaan kriisitilanteet yhdistävät ja tiivistävät rivejä niin henkilöstön keskuudessa kuin muillakin rintamilla. Haastavasta ajasta huolimatta Stellan kotihoidon ja kotipalveluiden ammattilaiset ovat auttaneet esimerkillisesti koko pandemiakauden ajan kotona asuvia ikäihmisiä. Yhteistyön henki on ollut vahva. Toivottavasti voimme osaltamme näiden jakamiemme kassien myötä helpottaa ja ilahduttaa asiakkaidemme arkea.”