Näin käytät OmaVeroa – ilmoita vähennykset helposti

 
Suomalaiset ovat tottuneita verkkopankin käyttäjiä, joten Verohallinnon uusi OmaVero-verkkopalvelu on tervetullut uutinen: OmaVeron avulla veroihin liittyvä asiointi verkossa on helpompaa kuin koskaan.

OmaVero tarjoaa esimerkiksi kätevän tavan kotitalousvähennyksen ilmoittamiseen. Oman verokortin voi päivittää helposti ilmoittamalla vähennyskelpoisista töistä maksetut maksut, jolloin kotitalousvähennyksen hyödyn saa heti eikä vasta verovuoden veronpalautuksissa.

Verokortin päivittämisestä kannattaa katsoa Verohallinnon video:

 

Stellan säännöllisen kotisiivouksen, kotihoidon ja arvonlisäverottoman kotipalvelun asiakkaiden kannattaa ilmoittaa jo maksettujen laskujen sijaan kerralla arvio koko vuoden kuluista, sillä silloin verokorttia ei tarvitse päivittää vuoden aikana kuin kerran ja vähennykset näkyvät suurempana nettokuukausipalkkana.

Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voi saada kotona tai vapaa-ajan asunnolla teetettävästä kotitaloustyöstä. Vähennyksen voi tehdä myös omalle vanhemmalleen tai isovanhemmalleen kustannetuista palveluista, joten se tarjoaa lapsille hyvän mahdollisuuden auttaa läheistä elämään sujuvampaa arkea ja onnellisempaa elämää.

Kotitalousvähennys »

Arkea helpottava veroetu
Hyöty tilille vaikka heti seuraavasta palkasta alkaen