Työpaikan valinnassa etujen merkitys kasvaa: lastenhoito työsuhde-etuna nousussa

 
Yhä useampi yritys tarjoaa henkilöstölleen työsuhde-etuna lastenhoidon palveluita. Etu on suosittu etenkin organisaatioissa, joissa myynti- ja asiantuntijaroolit ovat keskeisiä yrityksen toiminnalle. Stellalla lastenhoitopalvelun kysyntä onkin kasvanut yli puolella viime vuoteen verrattuna.

– Arvioisin, että jo yli 30 000 työssäkäyvää on Suomessa edun piirissä. Pelkästään meillä Stellalla asiakkaana on yli 600 organisaatiota, jotka haluavat tukea perheen ja työn yhteensovittamista, kertoo Stellan liiketoimintajohtaja Juhani Kenttälä.

Työsuhde-etuna tarjottava lastenhoidon palvelu on yleisimmin sairaan lapsen hoitopalvelua, jossa lastenhoidon ammattilainen rientää perheen kotiin hoitamaan flunssaa tai vaikkapa vesirokkoa sairastavaa lasta. Tällöin vanhemmat voivat hoitaa joskus pakollisiakin töitä joko menemällä työpaikalle tai keskittymällä töihin kotoa käsin. Myös kesäleirit, lapset työpaikalla -päivät sekä erilaiset teematapahtumat kasvattavat suosiotaan lapsiperheiden työsuhde-etujen valikoimassa.

Sairastavatkin lapset jaksavat usein touhuta kaikenlaista

– Yleisesti päiväkoti- ja kouluikäisille suositellaan niin sanottua kuumeetonta päivää kotona. Tällöin lastenhoidon apu tulee monessa perheessä tarpeeseen, sillä ammattitaitoinen hoitaja leikkii ja auttaa myös rästiin jääneiden läksyjen teossa. Vanhemmat voivat tällöin palata levollisin mielin töihin, Kenttälä sanoo.

Stella on tarjonnut palvelua jo useamman vuoden ajan. Viimeisen vuoden aikana palvelun suosio sekä käyttöaste ovat kuitenkin lähteneet voimakkaaseen kasvuun. Stellalla nähdäänkin selkeä yhteys talouskasvun ja henkilöstöetujen välillä: kilpailu motivoituneesta ja osaavasta työvoimasta käy nyt vilkkaana.

– Viime vuonna asiakasorganisaatioiden joukko kasvoi meillä noin sadalla. Myös startti tähän vuoteen on ollut todella vauhdikas. Lastenhoidon työvuoroja on tehty jopa yli puolet enemmän vuodentakaiseen verrattuna. Se on todella hurja muutos, Kenttälä toteaa.

Juhani Kenttälä

Juhani Kenttälä

Henkilöstöjohtaja ja lastenhoidon liiketoimintajohtaja

044 223 2844

juhani.kenttala@stella.fi

Elina Biström

Elina Biström

Myyntipäällikkö

044 302 0006

elina.bistrom@stella.fi

Sairaan lapsen hoito »

Ota käyttöön helposti vaikka koko henkilökunnalle
Maksatte vain lastenhoidosta – ei kiinteitä kuluja