Kotitalousvähennys 2020 – muutokset saivat vahvistuksensa

 
Yli 400 000 suomalaisen vuosittain hyödyntämä oikeus kotipalvelujen maksuista tehtävään kotitalousvähennykseen muuttuu ensi vuoden verotuksessa. Hallitus on vahvistanut muutoksen uudessa budjetissaan.

Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen vähennysprosentti on 40 % ja suurin kalenterivuoden verotuksessa palautuva summa 2250 euroa.

Vielä tämän vuoden loppuun saakka luvut ovat tutuksi tulleet 50 % ja 2400 euroa.

– Muutokset toteutuvat hallitusohjelman mukaisesti, joten yllätyksiä ei tullut. Kotitalousvähennyksen hyöty hieman pienenee, mutta edelleen se onneksi mahdollistaa sujuvamman ja kiireettömämmän arjen monelle ikäihmiselle ja lapsiperheelle, kertoo Stellan kehityspäällikkö Raija Remes.
 

Merkittävää hyötyä myös 2020

Stellan palveluista kotitalousvähennystä voivat tuttuun tapaan hyödyntää kotihoidon ja kotisiivousten asiakkaat.

Muutoksen vaikutus asiakkaan kustannuksiin riippuu erilaisista seikoista kuten tilattujen palvelujen määrästä, kestosta ja paikkakunnasta.

Laskemiemme esimerkkien mukaan esimerkiksi Tampereella säännöllisesti neljän viikon välein tehtävä neljän tunnin mittainen kotisiivouskäynti kustantaa jatkossa noin 16 euroa enemmän kuin aiemmin ja Turussa kotihoitoa yhden tunnin viikossa meiltä hankkiva asiakkaamme maksaa vähennyksen jälkeen käynnistämme 3,70 euroa aiempaa enemmän.

– Kustannusten nousu ei varmasti ole suomalaiskodeissa ilon asia, mutta toisaalta kotipalvelujen hankkimiseen saa edelleen hyvän tuen, joka noissa edellisissä esimerkeissä on kummassakin noin 700 euroa vuodessa. Se on etu, jota kannattaa edelleen käyttää myös vuonna 2020, Raija Remes sanoo.

Kotitalousvähennys »

Arkea helpottava veroetu
Hyöty tilille vaikka heti seuraavasta palkasta alkaen