Kotisiivous vuodelle 2018 – täysi hyöty 50 %:n kotitalousvähennyksestä

 
Puhtaaseen kotiin on aina mukava tulla, ja jos siivouksen on tehnyt joku muu, se on sitäkin mukavampaa. Erityisen mukavaa se on silloin, kun siivous on ammattilaisen kädenjälkeä.

Silloin koti pysyy siistinä pidempään. Myös kodin arvo säilyy silloin paremmin.

Stellan kotisiivoojat ovat puhtaanapidon ammattilaisia, jotka huolellisen ylläpitosiivouksen lisäksi voivat niin halutessasi huolehtia myös lakanoiden vaihdosta, pyykkien pesusta, silityksestä ja vaikkapa ruoanlaitosta.

Maksuttomalla suunnittelukäynnillä räätälöimme palvelumme juuri sinun ja kotisi tarpeisiin sopivaksi, sinun arkeasi helpottamaan. Arjen apu on edullista, sillä kotitalousvähennyksen ansiosta voit vähentää 50 % palvelumme hinnasta verotuksessasi.

 

Kotitalousvähennyksen ansiosta kodin voi pitää puhtaampana ja omat illat vapaampana

Miten saan kotitalousvähennyksen?

Kotitalousvähennys on 50 %:n verovähennys, jonka saa kotona teetetystä kotitaloustyöstä. Sellaista on esimerkiksi kotisiivous.

Myös omille vanhemmille tai isovanhemmille ostetun siivouksen voi vähentää verotuksessa.

Kotitalousvähennyksen saa verottajalle ilmoittamisen jälkeen joko verokortilla veroprosentin alennuksena tai veroilmoituksesi veronpalautuksena. Henkilökohtaisen 50 %:n vähennyksen saa vuodessa enintään 5000 €:n maksuista. Vuosittainen omavastuu on 100 €, joten verottajalta saa vuodessa takaisin enintään 2400 €. Pariskunta voi vähentää vuosittain 10 000 €:n työt ja saada takaisin yhteensä 4800 €.

Verovähennyksen ilmoittaminen veroilmoituksessa on helppoa. Joka helmikuu postitamme automaattisesti ja maksutta kotiisi koosteen edellisen vuoden maksuistasi. Koosteessa on eriteltynä ostamasi työtuntimäärä sekä maksamasi summa, joten täydennät veroilmoituksesi nopeasti.
 

Mitä kotisiivous maksaa? Tässä kolme esimerkkiä

Kotisiivouksemme tuntihinta riippuu paikkakunnasta. Pääkaupunkiseudulla säännöllisen siivouksen hintamme on 45,90 ja muualla Suomessa 39,90 euroa per tunti. Tässä kolme käytännön esimerkkiä palveluistamme ja maksuistamme pääkaupunkiseudun asukkaille.
 

Asiakkaamme saa nauttia puhtaasta kodista ja lisääntyneestä vapaa-ajasta

Sinkku ja yksiö Helsingin keskustassa

Asiakkaamme asuu yksiössä Helsingin keskustassa. Hänen luonaan käy Stellan kotisiivooja joka neljäs viikko silittämässä vaatteita ja tekemässä kodin siivouksen kolmen tunnin työajalla. Asiakas maksaa kotisiivouksestaan ensin kuukausittaisella laskutuksella 149,18 € kuussa, kunnes kotitalousvähennys palauttaa tästä omavastuun jälkeen joko veroprosentin alennuksena verokortilla tai veroilmoituksen veronpalautuksena yhteensä 845,05 €. Koko vuoden palveluiden oikea kustannus asiakkaalle on siis vain 78,75 € kuukaudessa.
 

Viikottainen kotisiivous antaa lapsiperheelle paremman mahdollisuuden nauttia arjesta

Lapsiperhe ja omakotitalo Espoossa

Nelihenkinen perhe käyttää Stellan siivouspalveluita omakotitalossaan Espoossa. Kotisiivooja käy kerran viikossa tekemässä viikkosiivouksen ja hoitamassa pyykinpesun neljän tunnin työajalla. Palvelu maksaa perheelle ensin kuukausittaisella laskutuksella 795,60 € kuussa, kunnes molemmat vanhemmat saavat kotitalousvähennyksenä takaisin veroprosentin alennuksella tai veronpalautuksena yhteensä 4673,60 €. Viikoittainen siivousapu ja korvaamaton apu arjen pyörityksessä maksaa perheelle vähennysten jälkeen vain 406,13 € kuukaudessa.

Stellan palveluilla arjesta tulee sujuvampaa ja elämästä helpompaa

Senioripariskunta ja kerrostalokolmio Vantaalla

Senioripariskunta asuu kahdestaan kerrostalokolmiossa Vantaalla. Pariskunta tulee toimeen päivittäisissä askareissaan kaksin, mutta kotona pärjäämistä helpottamaan he ovat ulkoistaneet siivouspalvelut. Stella käy joka toinen viikko heidän luonaan siivoamassa ja vaihtamassa lakanat. Joskus pariskunta tarvitsee apua myös kaupassa käyntiin. Vaihtelevien työtehtävien vuoksi työaikaan on varattu liukuma 3–4 tuntia, ja se laskutetaan 15 minuutin jaksoissa toteutuneen mukaan. Yli 80-vuotiaina pariskunta on oikeutettu lisäksi arvonlisäverottomaan kotipalveluhintaan, joka on myös kotitalousvähennyskelpoinen. Pariskunnan palvelu maksaa toteutuneesta työajasta riippuen kuukausittaisella laskutuksella ensin 246,35–328,47 € per kuukausi, mutta kotitalousvähennyksen jälkeen vain 127,34–168,40 € kuukaudessa. Vähennyksen määrä on vuoden ajalta yhteensä 1428,10–1920,80 €.

Kotitalousvähennys »

Arkea helpottava veroetu
Hyöty tilille vaikka heti seuraavasta palkasta alkaen