Kotihoito à la carte – juuri kuten toivotaan ja tarvitaan

 
Ikäihmisten palvelut ovat päivittäinen puheenaihe julkisessa keskustelussa, syystäkin. Suomalaisten ikääntyessä on erityisen tärkeää, että palvelut toimivat ja jokainen saa nauttia elämästään silloinkin, kun tarvitsee arkeensa apua.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, kuinka kuntien rinnalla toimivilta yksityisiltä palveluntuottajilta kuten Stellalta saa helposti ja nopeasti korkealuokkaista palvelua täysin omien tarpeiden ja aikataulujen mukaan.

– Meillä on kaikenlaisia yksityisasiakkaita, ja minusta hienointa on se, kuinka voimme palvella heistä jokaista sillä tavalla kuin he itse haluavat. Voimme olla asiakkaidemme elämässä mukana joka päivä tai vain toisinaan, mutta aina olemme läsnä täysillä ja ilman kiirettä, kertoo Liisa Lehtovaara Stellan Turun-seudun terveyspalveluista.
 

Hauskoissa tunnelmissa – aina läsnä ja ilman kiirettä   

Enemmän toiveita kuin pullon hengeltä

Kun kotihoitoa tilaa itse, se on juuri sellaista kuin toivoo. Tavallisten arjen askareiden lisäksi tukea saa yhtä lailla teatterissa, kirpputorilla, sienimetsällä tai Särkänniemessä käymiseen kuin laiturin nokassa auringon ottamiseen.

Tai jos vaikka haluaa, että pyykit pestään, kuivataan, silitetään ja viikataan juuri tietyllä tavalla, se onnistuu varmasti. Toiveissa ei ole ylärajaa, ja ne toteutetaan, jos vain suinkin pystytään.

– Palvelusta tehdään tarkka suunnitelma asiakkaan, meidän ja tarvittaessa myös asiakkaan omaisten kesken, ja suunnitelmaa voi tietysti päivittää. Yhteistyö pelaa juuri sillä porukalla, jolla halutaan, Liisa Lehtovaara sanoo.
 

Arkipäiväisten asioiden lisäksi meiltä voi toivoa mitä vain
 

Myös lisäpalveluksi kunnallisen kotihoidon oheen

Yksityinen kotihoito on hyvä ratkaisu silloin, kun ei ole vielä oikeutettu kunnallisiin palveluihin. Silloin tarvitsee apua usein vain muutamaan tiettyyn asiaan, ja avun saa yksityiseltä helposti ja nopeasti.

Kunnallisten palveluiden aloittamisen tai palvelusetelin saamisen jälkeen yksityisen kotihoidon avulla voi hankkia lisäpalveluita, jotka eivät kuulu kunnan arvioimaan tarpeeseen. Silloin pienellä lisäpanostuksella saa hankittua entistä helpompaa arkea ja onnellisempaa elämää.

– Palvelua voi olla tunti viikossa tai useita käyntejä päivässä. Myös ympärivuorokautisen hoidon tiimin kokoamme tarvittaessa nopeasti, oli tarve sitten lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa, kertoo Liisa Lehtovaara.
 

Kotitalousvähennys auttaa kustannuksissa 

Kotitalousvähennyksellä pienemmät kustannukset – tulevaisuudessakin

Kotihoito on kotitalousvähennyksen ansiosta myös edullisempaa kuin luullaan. Kotitalousvähennyksestä on tullut hyvä apu, jolla kotiin voi hankkia erilaisia kotipalveluita ja saada niistä verovähennyksen vaikka heti verokortille.

Vähennyksen saa myös silloin, kun maksaa puolisonsa, vanhempansa tai isovanhempansa palveluita, joten kustannuksia voi jakaa kätevästi lähisukulaisten kesken.

Kotitalousvähennyksestä tulee olemaan selvää hyötyä jatkossakin, vaikka hallitusohjelmassa kaavailtu vähennysoikeuden pienennys tulisikin voimaan.

– Laskimme esimerkkejä muutoksen vaikutuksesta kotihoidon kustannuksiin asiakkaalle, ja laskukoneen mukaan etu tulee onneksi olemaan edelleen todella hyödyllinen, Liisa Lehtovaara sanoo.

Lue kotihoidosta »

Kotihoidosta oikea ja luotettava apu arkeen – omien tarpeiden mukaan
Meiltä maksuton suunnittelukäynti ilman sitoumuksia