Myös oman vanhemman kotihoidosta saa kotitalousvähennyksen – tarjolla helpompi arki

 
Kun puhutaan kotitalousvähennyksestä, puhutaan usein kodin remontoimisesta tai siivoamisesta. Suomalaiset tietävät jo varsin hyvin, että esimerkiksi kylpyhuoneremontin työn osuudesta ja säännöllisen kotisiivouksen hinnasta saa jopa puolet takaisin, kun tekee kotitalousvähennyksen omassa verotuksessa.

– Kannattaa muistaa, että kotitalousvähennys mahdollistaa arjen helpottamisen myös hoivan eli kotihoidon palveluilla, sanoo Stellan terveyspalveluista Tampereella vastaava Heidi Costiander-Horsmalahti.

Mikä parasta, kotitalousvähennys ei koske vain itseä. Omalle vanhemmalle tai isovanhemmalle kustannettu hoiva on vähennyskelpoinen täysin samaan tapaan, joten tarvittaessa vaikkapa kunnallisen kotihoidon jatkoksi on helppo hankkia enemmän apua arkeen.
 

Toiveita toteuttamassa ja tarpeita täyttämässä

Stellalla kotihoito suunnitellaan aina vastaamaan asiakkaan omia tarpeita ja toiveita. Tyypillisiä ovat esimerkiksi aamu- tai iltatoimissa auttaminen, ruoanlaitto, pyykkihuolto ja kävelylenkille lähteminen.

Niiden lomassa hoituu helposti myös seurustelu.

– Omahoitajillamme ei ole kiire, joten jutusteluun riittää aina aikaa. Hoitajiimme voi luottaa kaikenlaisissa asioissa, eli puhua voi yhtä lailla mieltä ilahduttavista kuin painavistakin ajatuksista, Heidi kertoo.
 

 
Martin Larsson med Gustav Salingre

Millaista on olla Stellan kotihoidon asiakas?
Lue Gustavin kokemuksista: ”On hienoa että luonani käy sama ihminen”

Tutustuminen helposti ilman maksuja ja sitoumuksia

Ensimmäinen askel kotihoidon palvelun tilaamisessa on maksuttoman ja sitoumuksettoman suunnittelukäynnin varaaminen. Käynnillä tutustutaan puolin ja toisin ja käydään tarvittaessa myös perheenjäsenten ja omaisten kanssa läpi ne asiat, joissa me voimme olla avuksi.

Käynnin jälkeen asiakas saa suunnitelman, johon hän voi tutustua kaikessa rauhassa. Suunnitelmaa voidaan päivittää helposti ennen palvelun aloittamista ja tietysti myös aloittamisen jälkeen.

– Suunnitelman avulla palvelu voidaan aloittaa nopeasti milloin vain. Meidän tehtävämme on olla avuksi arjessa ja mahdollistaa onnellisempi elämä niin nykyisissä tarpeissa kuin niiden muuttuessakin, Heidi lupaa.

Lue lisää kotitalousvähennyksestä »

Kotitalousvähennys »

Arkea helpottava veroetu
Hyöty tilille vaikka heti seuraavasta palkasta alkaen