Hyviä uutisia Helsingissä: kotihoidon palveluseteli käyttöön 1.5.2018 alkaen

 
Helsingin kaupunki lisää kotihoidon palvelusetelin käyttöä 1.5.2018 alkaen, kun tähän mennessä vain palvelutaloissa asuvien saatavilla ollut säännöllisen kotihoidon palveluseteli tulee käyttöön kaikille kotihoidon asiakkaille.

Palveluseteli on Helsingin myöntämä maksusitoumus, jolla asukas voi hankkia tarvitsemansa palvelun esimerkiksi meiltä Stellalta.

– Meille on todella tärkeää, että asiakas kokee, että meistä on hänelle oikeaa apua ja että hän on meihin tyytyväinen, sanoo kehityspäällikkö ja itsekin kotihoidon työtä tekevä Minna Melkko.

Mahdollisuutta kotihoidon palveluiden ja palvelusetelin saamiseen voi kysyä Helsingin kaupungin sosiaalitoimesta, joka tekee ensin arvion palvelun tarpeesta ja sitten päätöksen palvelusetelin myöntämisestä. Jos palveluseteli myönnetään, kaupungin asiantuntijat tekevät henkilökohtaisen hoito- ja palvelusuunnitelman, joka määrittelee hoidon sisällön ja määrän.
 

”Moni meidän asiakkaistamme kiittää kotihoidossa juuri sitä, että omaan rakkaaseen kotiin on saatavilla kattavat palvelut eikä muuttamista tarvitse miettiä.”

Maksuton tutustumiskäynti ilman sitoumuksia

Stellan voi kutsua milloin vain maksuttomalle ja sitoumuksettomalle tutustumiskäynnille. Se on hyvä tapa asiakkaalle ja hänen omaisilleen tutustua meihin ja palveluihimme, eikä se edellytä kotihoidon palvelusetelin saamista tai käyttämistä eikä palvelujemme tilaamista.

Käynnin aikana on helppo kysyä kaikki mieleen tulevat kysymykset. Minna Melkon mukaan useimmin kysytään, montako eri hoitajaa asiakkaan kotona tulisi käymään ja miten hoitajat kuuntelevat pyyntöjä ja toiveita esimerkiksi käyntiajankohdasta.

– Ihmiset ovat aina erilaisia, joten hyvän palvelun tunnistaa juuri siitä, miten asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioidaan ja miten niihin vastataan, Melkko kertoo.

Haluatko lisätietoja Helsingin palvelusetelistä? Kysy meiltä tai Helsingin Seniori-infosta »

Kotihoidon palvelusetelin avulla moni voi saada kotiinsa apua, joka mahdollistaa sujuvamman arjen ja paremman elämän.

– Moni meidän asiakkaistamme kiittää kotihoidossa juuri sitä, että omaan rakkaaseen kotiin on saatavilla kattavat palvelut eikä muuttamista tarvitse miettiä.

Lue kotihoidosta »

Kotihoidosta oikea ja luotettava apu arkeen – omien tarpeiden mukaan
Meiltä maksuton suunnittelukäynti ilman sitoumuksia