Remontti, siivous ja kotihoito – kolme tapaa käyttää kotitalousvähennystä

 
Tässä artikkelissa kerrotaan kotitalousvähennyksestä vuoden 2018 tiedoilla. Tarkista ajantasaiset tiedot kotitalousvähennys-sivultamme »

 
Kotitalousvähennyksestä puhutaan usein remonttien yhteydessä, mutta mikä olisi avuksi jos kotona on remontit tehty ja hienolle verovähennykselle haluaisi kuitenkin keksiä käyttöä?

Onneksi apua on saatavilla, paljonkin: kotitalousvähennyksen avulla saa kotinsa siistiksi ja vanhemmalle tai isovanhemmalle arjen apua 50 %:n alennuksella.

Kotisiivoukseen

Jos kodin siivoaminen tuntuu pakkopullalta ja aiheuttaa arkeen turhaa stressiä, kannattaa tilata siivooja. Se on helppoa ja kätevää eikä mitenkään kallista. Kotitalousvähennyksen ansiosta verottajalta saa siivouksen hinnasta puolet takaisin joko heti verokortilla tai myöhemmin veronpalautuksena.

Kotihoitoon

Kotitalousvähennyksen voi hyödyntää myös omalle vanhemmalle tai isovanhemmalle hankitusta siivouksesta tai kotihoidon palvelusta. Siivoamisen ja pyykkihuollon lisäksi kotihoidosta saa arjen apua esimerkiksi ruoanlaittoon, kaupassa käymiseen, lääkityksestä huolehtimiseen tai vaikka sanomalehden lukemiseen.
 


Keinumassa

Mitä kotitalousvähennys tarkoittaa oikeissa euroissa?

Esimerkiksi: Jos tilaat Stella Kotipalveluilta Helsingissä sijaitsevaan kolmioosi perusteellisen kolmen tunnin kotisiivouksen 137,70 eurolla, saat verottajalta 68,85 euroa takaisin veronpalautuksena.

Tai jos tilaat Espoossa asuvalle isovanhemmallesi kotihoidon arjen apua kahdeksi tunniksi, maksaa se sinulle kotitalousvähennyksen jälkeen vain 49 euroa.

Vähennyksen saat joko verokortille veroprosentin alennuksena tai veroilmoituksessa veronpalautuksena, eli paremman arjen, lisääntyneen vapaa-ajan ja rennomman elämän lisäksi tarjolla on ikään kuin palkankorotus tai joulubonus.
 

Nainen nauttii kodistaan

Niin mutta kai tässä on jokin juju?

Kotitalousvähennyksen saamisessa on ehtoja, joista kannattaa tietää ensi alkuun kolme:

  1. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa vuodessa. Kun hankit kotitalousvähennyskelpoisia palveluita, verottaja alkaa käyttää 50 %:n vähennystä vasta ensimmäisen sadan maksetun euron jälkeen. Jos ensimmäinen vähennyskelpoinen laskusi on 137,70 euroa, saat siitä takaisin 18,85 euroa. Seuraavasta samansuuruisesta laskusta saat takaisin sitten täydet 68,85 euroa.
  2. Verottaja hyväksyy vuodessa vähennykset enintään 5000 eurosta. Suurin mahdollinen hyvitys vuodessa on 2400 euroa.
  3. Jos teetät töitä puolisosi kanssa, voitte teettää vähennyskelpoisia töitä yhteensä 10 000 eurolla ja saada yhteensä 4800 euron vähennykset.

Sujuvampaan arkeen ja parempaan elämään saa siis apua paitsi Stellalta, myös verottajalta. Voisimmeko olla avuksi sinulle tai läheisillesi?

Kotitalousvähennys »

Arkea helpottava veroetu
Hyöty tilille vaikka heti seuraavasta palkasta alkaen