Kotiasiat kuntoon ja hyvillä mielin töihin – työnantajat panostavat arjen helpottamiseen

 
Työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen on tarjolla keinoja, joiden avulla yritykset voivat auttaa työntekijöitään elämään sujuvampaa elämää. Stella auttaa jo yli 600 yrityksen työntekijöitä lastenhoidossa sairauksien ja koulujen loma-aikojen koittaessa.

Työ on murroksessa, sanotaan, eikä suotta. Teknologian kehittyminen ja työ- ja organisaatiopsykologian saavutukset muovaavat työtä, työpaikkoja ja yhteiskuntaa päivä päivältä – usein parempaan suuntaan.

Vaikka vaatimukset työn tuloksille ovat kasvaneet, myös mahdollisuudet työn tekemiseen ovat parantuneet. Yksi positiivisista esimerkeistä on, miten yritykset auttavat henkilöstöään pitämään arjen palapelin hallinnassa.

– Työn ja perhearjen vaatimusten yhdistämiseen alettiin panostaa ensin start up -yrityksissä, ja sen jälkeen trendi on levinnyt muuallekin. Kaikki haluavat onnistua sekä töissä että kotona, joten on tärkeää, miten henkilöstöosastolla suhtaudutaan työntekijän onnistumisen mahdollisuuksiin, sanoo Stella Kotipalveluiden lastenhoidon palvelupäällikkö Tiia Lindqvist.
 

Työsuhde-etuna sairaan lapsen hoito: työntekijöille pelivaraa ilman kiinteitä kuluja

Stella auttaa yrityksiä esimerkiksi sairaan lapsen hoitopalvelulla. Se on yritysten työntekijöilleen tarjoama henkilöstöetu, jonka avulla työntekijä voi halutessaan tilata sairastavalle lapselleen luotettavan hoitajan ja lähteä itse hoitamaan työtehtäviä.

Hoidon maksaa työnantaja, jolle palvelusta ei tule kiinteitä kuluja – vain verovähennyskelpoinen lasku tehdyistä hoitotunneista.

 

Yksi Stellan yli 600 asiakasyrityksestä on arvostettu suomalainen ohjelmistoja ja digitaalisia palveluja kehittävä Futurice.

– Sairaan lapsen kotihoidon palveluja tarvitaan siihen, että työ on todella projektiluontoista. Ihmiset arvostavat, että voi ottaa hoitajan kotiin ja tulla töihin. Palaute on ollut todella positiivista, ja palvelua on arvostettu vaikkei sitä välttämättä olisi käytettykään, kertoo Futuricen HR-koordinaattori Katja Kainulainen.

Tyypillisessä sairaan lapsen hoidon tilauksessa työntekijä tilaa edellisenä iltana kello 21:een mennessä tai kello 7:n jälkeen samana aamuna hoitajan yhdelle tai kahdelle flunssaa, kuumetta tai vatsatautia sairastavalle pikku potilaalle.

– Meillä on hyvin suunniteltu palvelu, jonka etuja on korkea toimitusvarmuus ja yli 95 %:n asiakastyytyväisyys, Stellan Tiia Lindqvist sanoo.

– Kaikki kaksisataa hoitajaamme ovat työhönsä motivoituneita, eri aloilla kouluttautuneita ammattilaisia, joilla kaikilla on hyvää lastenhoidon kokemusta. Meillä on esimerkiksi lähihoitajia, sairaanhoitajia, lastenhoitajia, musiikkipedagogeja ja kotitalousopettajia. Tarkastamme kaikilta suosittelijat ja taustatiedot, koska haluamme ehdottomasti taata, että Stellan lastenhoidossa on aina hyvä laatu.
 

Tekemistä lasten loma-aikoihin: kesäleirityksiä, teemapäiviä ja pop up -päiväkoteja

Yrityksissä on huomattu, miten lasten sairastelujen lisäksi koulujen loma-aikoina töiden ja perhearjen yhdistäminen muodostuu joskus vaikeaksi.

Paremman yhdistämisen edistämiseksi Stella järjestää yrityksille loma-aikojen lastenhoitoa esimerkiksi kesäleireinä, retkinä, pop up -päiväkoteina tai lapsi työpaikalla -päivinä.

– Hoidon tarpeen täyttämisen lisäksi työpaikoilla järjestettävässä lastenhoidossa on hyvää se, että lapsi pääsee näkemään työtä aiempaa lähempää, eikä työpaikka tai työt ole vain vanhempien puheita kotona. Se yhdistää kotia ja työtä ymmärrettävämmäksi arjen yhdistelmäksi lapsenkin mielessä, pohtii Tiia Lindqvist.

Sairaan lapsen hoito »

Ota käyttöön helposti vaikka koko henkilökunnalle
Maksatte vain lastenhoidosta – ei kiinteitä kuluja