Oikeat välineet ikkunoiden pesuun – ”Tärkeintä on välineiden käyttäjä”

 
Ikkunoiden pesu saattaa tuntua siivoustehtävistä monimutkaisimmilta. Siinä missä imuriin tai pölyrättiin pystyy motivaatio-ongelmienkin kanssa tarttumaan helposti, ikkunoiden pesun aloittamisessa voi moni vitkastella päiviä tai viikkoja.

– Ikkunanpesuissa esimerkiksi oikeaan ajankohtaan ja välineisiin liittyy ihmisten mielissä usein erilaisia kysymyksiä ja epävarmuuksia, mutta kuten monessa muussakin asiassa, myös ikkunanpesussa tärkeintä on välineiden käyttäjä ja se, miten hän välineitä käyttää, sanoo Stellan ikkunanpesutiimiä pääkaupunkiseudulla vetävä Ilkka Salmi.

Pesuhommat voi hoitaa onnistuneesti aivan tavallisilla työkaluilla, kunhan ne ovat hyväkuntoisia ja pesuaine kunnollista. Monessa kodissa siivouskaapissa onkin jo pesutehtäviin hyvin soveltuva arsenaali.
 

Ilkka Salmi

Ikkunanpesu ammattilaisilta: aina mukana kunnon välineet

  • Tukeva ja sopivan kokoinen ämpäri. Ämpärin tulee olla sopivan kokoinen tarvittaville välineille ja tukeva. Silloin ämpäriä on helppo liikutella ja pesutehtävät sujuvat nopeammin.
  • Pesuvesi. Veden lisäksi tarvitaan tietenkin pesuainetta. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi tavallinen Fairy, johon voi halutessaan lorauttaa myös vähän etikkaa. Pesuvettä kannattaa vaihtaa pesujen edetessä, sillä likaisella vedellä ei voi pestä ikkunoita puhtaiksi.
  • Ikkunanpesin. Yhdellä hyvälaatuisella ikkunanpesimellä pärjää monissa kodeissa, mutta jos ikkunoita on montaa erilaista kokoa – pientä ja isoa –, kannattaa kotona pitää sekä leveämpää että kapeampaa pesintä.
  • Kuivainlasta. Ikkunanpesimen tapaan myös kuivauslasta toimii parhaimmillaan oikean kokoisena. Jossakin kodissa pärjää hyvin yhdellä.
  • Mikrokuituliinoja tai muita nukkaamattomia liinoja. Niin pestessä kuin kuivatessakin voi tarvita liinoja esimerkiksi ikkunanpielien kuivaamiseen tai pinttyneiden likakohtien hankaamiseen. Siksi niitä olisi hyvä olla useampi. Valitse liinat niin, että niistä ei jää nukkaa tai muita rumistuksia juuri pestyjen ikkunoiden pintaan.
  • Tukeva jatkovarsi. Jos kotona on korkeita ikkunoita, tukeva jatkovarsi on korvaamaton apuväline. Se on parempi kuin tikkaat, sillä tukevalla varrella korkeatkin ikkunat pystyy pesemään helposti lattialla seisten.
     

– Näiden välineiden avulla me ammattilaisetkin ikkunat pesemme. Kokemuksen, ammattitaidon ja hyväkuntoisten välineiden kanssa myönnämme pesuillemme 100-prosenttisen tyytyväisyystakuun. Jos asiakas ei ole tyytyväinen työmme jälkeen, tulemme korjaamaan puutteet ilman eri maksua, Ilkka Salmi sanoo.

Kun tilaa Stellan ikkunanpesun, kotona ei tarvita mitään välineitä. Stellan ikkunanpesijät tuovat mukanaan niin välineet kuin pesuaineetkin.

Tilaa ikkunoiden pesu »

Tiesitkö, että Stellan ikkunanpesuihin saat aina 100 %:n tyytyväisyystakuun?
Jos et ole tyytyväinen työmme jälkeen, korjaamme puutteet maksutta.