Fysioterapia kotiin – sopii kaikille ja erityisesti ikäihmisille

 
Fysioterapia ei ole vain hieno sana, vaan terveyttä ja hyvinvointia edistävää terapiaa, joka sopii kaikenlaisille ihmisille monenlaisissa elämäntilanteissa.

Sillä voidaan esimerkiksi hoitaa toimistotyöläisen selkäkipuja, kuntouttaa leikkauksesta toipujaa tai parantaa ikäihmisen toimintakykyä silloinkin, kun ihminen itse luulee, ettei lihaksia enää kannata yrittää voimistaa.

Stellalla fysioterapia eroaa monista siinä, että Stellan fysioterapeutit tulevat asiakkaan kotiin. Kotona tehtäessä fysioterapiasta on hyötyjä, joita vastaanotolla voi olla vaikea saavuttaa.

– Kotioloissa näemme asiakkaan omassa arjessaan ja ympäristössään, joten voimme suunnitella hoidon henkilökohtaisesti ja kodin ominaisuuksia hyödyntäen, sanoo Stellan vastaava fysioterapeutti Anu Ravanne.

Anu Ravanne

Stellan fysioterapia sisältää tarpeen mukaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaa, manuaalista terapiaa kuten venyttelyä tai leikkausten jälkeen ja turvotushoidoissa tarvittavaa lymfaterapiaa.

– Fysioterapiaan voi hakeutua yhtä hyvin lääkärin lähetteellä kuin ilmankin. Moni kutsuukin meidät käymään ihan vain siksi, että itsestä tuntee kaipaavansa apuja omaan jaksamiseen, Anu kertoo.
 

Ikä ei ole este harjoittelulle – vaan hyvä syy

Mitä enemmän ihmiselle on ehtinyt karttua ikää, sitä paremmin hän usein osaa arvostaa hyvää vointia ja kykyä tehdä tavallisia arjen asioita. Stellan fysioterapeutit ovatkin erikoistuneet ikäihmisten fysioterapiaan.

– 60 ikävuoden jälkeen lihasvoima alkaa heikentyä merkittävästi, mutta toisin kuin usein luullaan, lihasvoimaa voi harjoittaa ja harjoittelusta on hyötyä kaikenikäisille. Ja koska jokaiselle laaditaan yksilöllinen harjoitusohjelma, ei vaikkapa leikattu polvi tai lonkka ole esteenä harjoittelun aloittamiselle, Anu Ravanne sanoo.

Erityisesti heikot jalat voivat haastaa arjessa selviytymistä, kun portaiden nousu tai tuolista ponnistaminen vaikeutuu tai lähikauppaan käveleminen tuntuu aina vain hankalammalta. Moni yllättyy, miten nopeasti liikkuminen voi vaikeutua ja alkaa tuntua raskaalta.

Muistatko lääkintävoimistelun? Moni tuntee fysioterapian sen aiemmalla nimellä: lääkintävoimistelu. Muutoksesta ei ole vielä ehtinyt kulua mahdottoman kauan, sillä esimerkiksi lääkintävoimistelijan tutkintonimike muuttui fysioterapeutiksi vuonna 1993.

 

– Onneksi lihasvoimaharjoittelu on turvallista ja sopii lähes kaikille, ja siksi meillä on paljon asiakkaita, jotka ovat ehtineet täyttää kahdeksankinkymmentä. Työikäiset kaipaavat fysioterapiaa usein jonkin tietyn kivun tai vaivan hoitoon, kun taas iäkkäämmillä on mielessä toimintakyvyn ja kotona pärjäämisen parantaminen.

Tilaa fysioterapia »

Haluatko fysioterapian tai kuntoutuksen helposti kotiisi?
Tilaa tai kysy lisää terveyspalveluidemme asiakaspalvelusta