Älä pyydä anteeksi – tilaa siivous ja ota rennosti, sanoo siivooja

 
Kun arki pitää kiireisenä, miksi et helpottaisi elämää? Ammattilaisen kotisiivous pitää kodin siistinä pidempään ja antaa enemmän aikaa asumisesta nauttimiseen. Jos tilaat siivouksen Stellalta, luoksesi voi tulla vaikkapa Aale Tiiroja.

Omassa kodissa on mukavinta silloin, kun voi ottaa rennosti. Arjen kiireissä se ei aina ole mahdollista, jos illalla ei ehdi nostaa jalkoja sohvalle vaan joutuukin siivoushommiin. Siksi yhä useampi suomalainen on rohkaistunut tilaamaan kotisiivouksen ammattilaisilta.

– Ensimmäisellä käynnillä asiakas voi tulla pyytämään anteeksi että on niin likaista, mutta minä aina sanon että siivous on minun työtäni ja että asiakas voi rauhassa lähteä ulos tai vaikka lukea kirjaa, kertoo Stellan kotisiivooja Aale Tiiroja.

Siivoustyö on Aalelle tuttua jo pidemmältä ajalta. Aikaisemmin hän siivosi toimistoja sekä satamassa valmistuneita laivoja ennen niiden lähtöä merille. Kotien siivous on hänestä siivoustöistä parasta.

– Asiakkaalla siivoaminen on kuin omaa kotia siivoaisi. Huomaa, että he tykkäävät kodistaan ja pitävät siitä huolta, ja asiakkaiden koteihin on aina mukava mennä, Aale sanoo.

Vaikka Aalen kaikki asiakkaat ovat vakiasiakkaita, viikossa ei koskaan ole kahta samanlaista päivää.

Kaksi tapaa säästää kotisiivouksessa

  1. Kotitalousvähennys
    Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voi tehdä kotisiivouksen, kotihoidon tai remontoinnin laskuista verokortilla tai veroilmoituksessa. 
  2. Arvonlisäveroton kotipalvelu
    Jos toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi ikääntymisen, vamman tai onnettomuuden seurauksena, kotisiivouksen voi hankkia ilman arvonlisäveroa. Myös silloin voi tehdä  kotitalousvähennyksen. Palvelua tai päätöstä ei tarvitse erikseen hakea vaan sen saa helposti Stellalta.
     

– Siivoamisessa ei ole mitään mitä en tekisi mielellään, ja asiakkailla on aina helpompaa siivota kuin kotona. Vaikka asiakkaalla olisi koira ja koirankarvoja sohva täynnä, meillä on kotona sohvalla kahden koiran karvat, Aale nauraa.

Aalen mukaan asiakkaat pitävät siivoustyötä ja sen ammattilaisia hyvin arvossaan.

– Kaikki minun asiakkaani ovat ihan super. Tuntuu, että asiakkaat tykkäävät minusta ja arvostavat työtäni. Joidenkin kanssa meistä tulee hyviä tuttavia, niin että mielellämme keskustelemme ja vaihdamme kuulumisia siivouskäyntien yhteydessä.

Aalen tavallinen työpäivä kestää aamukahdeksasta puoli neljään iltapäivällä, ja siinä ajassa puhtaaksi tulee kaksi kotia. Sitten hän pääsee ajoissa kotiin viettämään aikaa oman lapsensa kanssa.

– Se on hyvä juttu, ja nautin siitä paljon, Aale sanoo.
 

Stellan kotisiivouksen ammattilaiset näkee usein Stella-auton ratissa
 

Koti puhtaana pidempään

Ammattilaisen kotisiivouksen jälkeen koti on aina puhtaan raikas, ja se myös pysyy puhtaana pidempään. Jos asiakas haluaa ylläpitää puhtautta siivouskertojen välillä, Aalella on kaksi vinkkiä pikasiivoukseen.

– Kun lattia näyttää puhtaalta, koko koti näyttää helpommin puhtaalta. Siksi pikaimurointi kannattaa. Ja kun keittiössä vielä pyyhkii tahrat ja roiskeet pinnoilta pois heti niiden tultua, koti pysyy siistin näköisenä.

Tilaa kotisiivous »

Tiesitkö, että Stellan siivouksiin saat aina 100 %:n tyytyväisyystakuun?
Jos et ole tyytyväinen työmme jälkeen, korjaamme puutteet maksutta.