Kun apua tarvitaan: lapsiperheiden kotipalvelu

 
Lapsiperheiden kotipalvelu on kunnan palvelusetelillä tai maksusitoumuksella kustantamaa apua, jota tarjotaan kun perheessä tarvitaan käytännön tukea arjen sujumiseen esimerkiksi vanhemman sairastamisen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen vuoksi.

Jos olet huolissasi omasta jaksamisestasi tai tarvitset apua arjen asioiden järjestämiseksi, kysy palvelusetelistä oman asuinkuntasi sosiaalitoimesta.

Kunnan asiantuntijat suunnittelevat palvelun aina perheen tarpeiden mukaiseksi. Lastenhoitajamme voivat esimerkiksi 

 • viedä lapset pihalle leikkimään
 • laittaa ruokaa
 • pestä pyykkiä
 • tiskata tiskit.

Saat tarkemmat ohjeet palvelusta oman kuntasi sosiaalitoimesta. Asiakkaalta veloitamme palvelusta ainoastaan mahdollisen omavastuuosuuden.

Ota yhteyttä

Haluatko kysyä lisää tai tehdä tilauksen? Soita meille!

Soita 020 768 9777

Jätä yhteystietosi

Haluatko, että otamme yhteyttä? Jätä yhteystietosi!

Näin hankit

Näin hankit palvelusetelin ja tilaat lapsiperheiden kotipalvelun

 1. Kysy palvelusetelistä kunnaltasi. Asuinkuntasi sosiaalitoimi kertoo lisätietoja ja arvioi, millaista apua perheenne tarvitsee.
 2. Palveluseteli on rahan arvoinen. Kun saat palvelusetelin, voit käyttää sitä maksuvälineenä lapsiperheiden kotipalvelua tilatessasi. Palvelusetelillä on kuntasi määräämä rahallinen arvo, ja tavallisesti maksat lisäksi muutamien eurojen arvoisen omavastuuosuuden.
 3. Vertaile ja totea Stellan edullinen hinta. Voit vertailla palveluntuottajia kuntasi käyttämässä verkkopalvelussa. Se on PSOP, Vaana tai Palse.fi.
 4. Tilaa palvelu. Toivottavasti tilaat palvelun Stellalta. Me Stellalla palvelemme sinua mielellämme. Soita meille 020 768 9777 ja pidä palvelusetelin numero saatavilla puhelun aikana.
 5. Nauti Stellan ammattitaitoisesta lastenhoidosta.
lapsiperheiden kotipalvelu

Esimerkki Kirkkonummelta: Lapsiperheiden kotipalvelua kunnan tukena

Yksi Stellan kumppanikunnista lapsiperheiden kotipalveluissa on Kirkkonummi. Yhdessä Kirkkonummen kunnan kanssa huolehdimme käytännön tuen tarjoamisesta lapsiperheiden arjen sujuvuudeksi esimerkiksi vanhemman sairastamisen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen kohdatessa.

– Olemme pystyneet reagoimaan kunnan muuttuviin tarpeisiin joustavasti, ja voimme aidosti olla perheiden tukena nopeastikin muuttuvissa elämäntilanteissa, kertoo ja lapsiperheiden kotipalvelun kuntien asiakkuuksista vastaava Tiia Lindqvist.

Stellan tarjoama palvelu suunnitellaan aina kunkin perheen tarpeiden mukaiseksi. Käytännön avun kuten kotitöiden ja ruuanlaiton lisäksi ammattitaitoiset hoitajamme auttavat myös perheen arkirutiinien, vanhemmuuden ja toimintakyvyn tukemisessa.

– Olemme päivittäin lapsiperheiden tukena myös Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Uudenmaan alueella, Tiia sanoo.

”Lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa”

Stellan lastenhoitajana vuodesta 2015 lähtien työskennellyt Milja Johansson muistelee lämmöllä ensimmäistä lapsiperheiden kotipalvelun asiakastaan Kirkkonummella.

– Luulin lähteväni vain kertaalleen tuuraamaan kunnan lastenhoitajaa, mutta olinkin lopulta melkein puoli vuotta saman perheen ja heidän alle 1-vuotiaan tyttärensä apuna, osan ajasta jopa täyspäiväisesti maanantaista perjantaihin, Milja kertoo.

Lapsiperheiden kotipalvelussa lastenhoitaja auttaa perhettä elämään sujuvaa arkea silloinkin, kun se on vanhemmille esimerkiksi sairastamisen tai muun elämäntilanteen vuoksi hankalaa.

– Joillakin käyn viikoittain ja toisilla parin kuukauden välein, ja käynti kestää yleensä kahdesta viiteen tuntia. Suurin osa tehtävistä on ihan tavallista lastenhoitoa, mutta koetan kyllä auttaa muutenkin, jos näen jotain mitä voin tehdä perheen arjen helpottamiseksi, Milja sanoo.

milja johansson
”On tärkeää saada apua”

Yksi tyypillisistä syistä lapsiperheiden kotipalvelun tarvitsemiseen on synnytyksen jälkeinen masennus. Silloin lastenhoitajaa tarvitaan antamaan äidille tukea ja hengähdystauko.

– Kun vien lapsen ulos kärryttelemään, äiti saattaa ottaa ansaitut pitkät päiväunet tai hoitaa omia asioitaan kaupungilla. Sellainen irtautuminen on äidille todella tärkeää ja auttaa jaksamaan paremmin.

Milja on työskennellyt erilaisissa lastenhoidon tehtävissä jo yli 10 vuotta, ja kokemusta hänelle on kertynyt niin päiväkodeista, hoitoringeistä kuin sairaan lapsen hoidostakin. Hän aikoo jatkaa lastenhoitajana tulevaisuudessakin.

– Jos näen, että olen pystynyt aidolla läsnäololla ja välittämisellä antamaan apua ja luomaan rennon ilmapiirin, niin kyllähän se motivoi. Vaikka joskus olenkin työpäivän päätteeksi voipunut, lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa, Milja kertoo.

palvelusetelilla edullinen lapsiperheiden kotipalvelu

Hinnat alkaen palvelusetelillä

Helsinki 29,50 €/h
Vantaa 29,50 €/h
Tampere 30 €/h
Turku 35 €/h
Kaarina 33 €/h
Kuopio 35 €/h

Alkaen-hinnat ovat voimassa palveluseteliasiakkaille arkipäivisin päiväsaikaan.

Asiakkaan maksettavaksi tulee vain palvelusetelin arvon ja tuntihinnan väliin mahdollisesti jäävä erotus. Esimerkiksi: jos asiakkaalla on Vantaan kaupungin 26 euron arvoinen palveluseteli, asiakkaalle itselleen jää maksettavaksi Stellan lapsiperheiden kotipalvelusta vain alkaen 3,50 €/h.

 • 100
  PROSENTTIA lastenhoidon asiakkaista suosittelee (elokuussa 2019)

Suosittelisitko Stellaa?

Tyytyväinen asiakas on Stellalla tärkein onnistumisen mittari. Siksi keräämme palautetta ja mittaamme asiakaskokemusta päivittäin.

Asiakaskokemuksia kerätessämme yksi tärkeimmistä kysymyksistä on, kuinka todennäköisesti suosittelisit Stellaa ystävällesi.

Suosittelijoita ovat asiakkaamme, jotka antavat asteikolla 0–10 huippuarvosanan 8–10.

Lue kokemuksia Stellasta »

Jätä yhteydenottopyyntö

 • Meiltä löytyy juuri sinun perheeseesi sopivin lastenhoitaja.
 • Asiakkaamme ovat tutkitusti tyytyväisiä palveluumme.
 • Lastenhoitajamme ovat kokeneita ja ammattitaitoisia. Tarkistamme huolella hoitajien taustat, työkokemuksen sekä suositukset. Koulutamme hoitajiamme jatkuvasti.
 • Meiltä löytyy osaamista erityistarpeisiin. Meillä työskentelee lastenhoitajina myös sairaanhoitajia ja lähihoitajia.

”Jokainen perhe ja jokainen lapsi on erilainen”

Millainen on hyvä lastenhoitaja ja millainen työpaikka Stella lastenhoitajille on? Tässä tunnelmia lastenhoitajien askarteluillasta.

– Siinä vaaditaan minun mielestäni aika paljon sellaista intuitiota, että miten lähestyä. Siitä tietää, että on hyvä lastenhoitaja, sanoo Stellan lastenhoitaja Terttu Tirkkonen.